Matige Oranje Leeuwinnen remiseren tegen Finland tijdens EK-kwalificatie

4 juni om 19:54

Nederland heeft in een moeizame wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Finland. Ondanks een vroege voorsprong kon Oranje niet voorkomen dat Finland in de slotfase op gelijke hoogte kwam.

Nederland begon de wedstrijd moeizaam en Finland had de overhand in de eerste helft. Al in de negende minuut kreeg Linda Sällström een grote kans om Finland op voorsprong te zetten, maar ze miste van dichtbij. Een tegenvaller voor Nederland was de blessure van Victoria Pelova na twaalf minuten, Wieke Kaptein verving haar.

Nederland kwam in de zeventiende minuut op voorsprong dankzij een blunder van de Finse doelvrouw Tinja-Riikka Korpela. Ze schoot een doeltrap tegen Lineth Beerensteyn aan, die de bal eenvoudig in het lege doel kon tikken. Ondanks dit doelpunt bleef Oranje worstelen. Sällström bleef gevaarlijk en ging in de drieëndertigste minuut gemakkelijk langs Sherida Spitse, maar haar schot werd goed gered door keepster Daphne van Domselaar.

In de tweede helft bleef het spel rommelig. Nederland kreeg enkele kansen, zoals in de eenenzestigste minuut toen Beerensteyn vrij stond bij de tweede paal, maar de bal net voor haar voeten werd weggewerkt. Twee minuten later zorgde een goede versnelling van Victoria Grant voor een gevaarlijke voorzet op Lieke Martens, maar ook deze poging leidde niet tot een doelpunt.

Rond de eenenzeventigste minuut raakte Daniëlle van de Donk geblesseerd en moest gewisseld worden. Marisa Olislagers en Katja Snoeijs kwamen voor Van de Donk en Renate Jansen in het veld. Het spel van Oranje bleef matig en in de zevenenzeventigste minuut ging het mis. Spitse verloor de bal, waardoor Jutta Rantala vanaf de rand van het strafschopgebied kon uithalen. Haar houdbare schot belandde in de bovenhoek: 1-1.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Finland nog een grote kans om te winnen. Olga Ahtinen schoot echter van dichtbij ruim over. Het slordige spel van Nederland leverde geen extra doelpunten op, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.