Dit is volgens Laporta de reden dat Xavi ontslagen werd bij Barcelona

Dit is volgens Laporta de reden dat Xavi ontslagen werd bij Barcelona

4 juni om 20:35

Barcelona-president Joan Laporta heeft in een uitgebreid interview met SPORT gereageerd op het turbulente seizoen van FC Barcelona. DE president ging tijdens het interview ook dieper in op het ontslag van clubicoon Xavi Hernández.

Xavi werd 17 mei ontslagen door Laporta. Hoewel Xavi na de 0-2 overwinning op Almeria aangaf dat hij volgend seizoen nog trainer zou zijn, meldden Spaanse media al snel dat zijn ontslag onvermijdelijk was. De uitspraken van Xavi tijdens een persconferentie over de economische situatie van de club leken een belangrijke aanleiding te zijn geweest voor zijn ontslag. Xavi verklaarde dat Barcelona momenteel niet in staat is om spelers aan te trekken zoals 25 jaar geleden en dat de club tijd nodig heeft om weer om de prijzen te spelen. Volgens de trainer kreeg hij geen reactie van Laporta op deze opmerkingen. Op 24 mei 2024 kondigde de club aan dat Xavi, om verschillende redenen, besloot om door te gaan, maar desondanks heeft het bestuur besloten om hem en zijn volledige staf te ontslaan.

Volgens Laporta was de persconferentie waarin Xavi zijn toespraak veranderde, samen met een ontmoeting met de sportdirecteur, een teken dat er een nieuw begin nodig was. "Dat doet mij denken dat er een nieuw zetje moet worden gegeven om de bal aan het rollen te krijgen. Ik denk dat we op een zeer elegante manier met Xavi zijn geëindigd. Hij heeft zich aan zijn woord gehouden en dat hebben wij ook gedaan."

De president gaf aan dat de bezorgdheid van Xavi over de toekomst van de club heeft geleid tot een versnelde bekendmaking van zijn ontslag. "Toen Xavi zijn toespraak veranderde, hadden we een heel belangrijke wedstrijd tegen Rayo waarin we om de tweede positie speelden. De maandag daarop vertelde ik hem dat we praatten aan het einde van het seizoen, omdat het damesteam die week in de Champions League-finale speelde."

Ondanks het ontslag koestert Laporta geen wrok richting de oud-speler van de club. "Xavi heeft goed werk geleverd. Hij nam het team over in een tijd van maximale moeilijkheid. Vorig jaar won hij de League en de Super Cup. Dit seizoen zijn de zaken niet goed gegaan, tot het punt waarop Xavi zei dat hij niet verder zou gaan. Ik accepteerde het om het seizoen te beëindigen omdat Xavi een culé in hart en nieren is en het beter was om halverwege het seizoen niet van coach te wisselen. Hij leek de druk niet te kunnen weerstaan."

Lees meer over:

Deel via