Dit verwacht bondscoach Ronald Koeman van de Oranje-aanvallers tegen Canada

Dit verwacht bondscoach Ronald Koeman van de Oranje-aanvallers tegen Canada

6 juni om 06:44

Bondscoach Ronald Koeman heeft hoge verwachtingen van de Oranje-aanvallers tijdens de komende oefenwedstrijden, waaronder het duel tegen Canada van donderdagavond. Koeman wil geen 'slaapmomentjes' meer zien bij balverlies en benadrukt dat dat cruciaal is voor succes op het EK.

Memphis Depay is opnieuw aangewezen als aanvalsleider. Koeman is al jaren onder de indruk van Depay en hoopt dat hij weer zijn vorm kan vinden. "Memphis oogt fitter dan in maart, maar moet wel negentig minuten gaan spelen", aldus Koeman woensdag op de persconferentie. Deze oefenwedstrijden bieden ook kansen voor andere spitsen, zoals Wout Weghorst en Brian Brobbey. Weghorst heeft dit seizoen zeven doelpunten voor Hoffenheim gescoord en krijgt veel speeltijd van Koeman. Brobbey maakte een sterke indruk tijdens de trainingen na een moeilijk seizoen bij Ajax.

Koeman ziet ook potentieel in Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Xavi Simons en Donyell Malen als vleugelaanvallers. De bondscoach wil dat zijn offensieve spelers meer meedenken in balverlies. "Neem de tegengoal bij Duitsland uit. Het duurde te lang voordat de aanvallers terug waren bij de hoekschop. Dat moet er echt uit", waarschuwt Koeman.

Het middenveld zal waarschijnlijk worden versterkt door Georginio Wijnaldum, die zijn kwaliteit al heeft bewezen. Koeman wil dat alle aanvallers bij balverlies meedenken met de verdediging om het team te versterken. Of dat ook gaat gebeuren, zal vanaf 20.45 uur moeten blijken. Dan treedt Oranje in de eerste van twee oefenwedstrijden in aanloop naar het EK aan tegen Canada. Maandag wacht de ontmoeting met IJsland. Beide wedstrijden worden gespeeld in De Kuip. VoetbalNieuws.nl doet daar uiteraard live verslag van. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.