Witte rook uit Rotterdam: Feyenoord presenteert Priske als nieuwe trainer

Witte rook uit Rotterdam: Feyenoord presenteert Priske als nieuwe trainer

12 juni om 10:03
Laatste update: 12 juni om 10:22

Brian Priske is officieel de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De 47-jarige Deen komt over van Sparta Praag. Daarmee slaat Feyenoord een nieuwe weg in na het vertrek van Arne Slot en staat er voor het eerst sinds decennia een buitenlandse trainer aan het roer in De Kuip.

Het hing al even in de lucht, maar Priske en Feyenoord zijn er samen uitgekomen over een contract voor drie seizoenen. Dit seizoen stond de Deen aan het roer bij Sparta Praag in de Tsjechische competitie. In Tsjechië had hij nog een contract tot medio 2026, maar de Rotterdammers hebben hem weten los te weken. Feyenoord betaalt naar verluidt een afkoopsom van 1,7 miljoen euro. Onder leiding van Priske is Sparta Praag twee jaar achtereen landskampioen geworden.

Eerder was Priske werkzaam in Denemarken en België, waardoor hij ook Nederlands speelt. Als hoofdtrainer werkte hij bij FC Midtjylland en Antwerp FC. De carrière van de Deen begon echter als speler, waar hij onder andere uitkwam voor Club Brugge en Portsmouth. Voor het grootste gedeelte van de tijd was Priske actief als verdediger op het hoogste niveau, waaronder met Denemarken op het EK 2004.

Daarmee komt er eindelijk een einde aan de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe hoofdtrainer. Voor directeur Dennis te Kloese zit het er ook eindelijk op. Hij leidde de onderhandelingen na het vertrek van Slot naar Liverpool en vond in Priske de perfecte opvolger. Voor de Priske, die bekendstaat om zijn offensieve speelstijl, ligt er een enorme uitdaging om Feyenoord verder te brengen in de Eredivisie en Europa.