Voor deze Oranje-speler ziet Van Hanegem een sleutelrol weggelegd op het EK

Van Hanegem ziet speler schitteren in oefenwedstrijd
10 juni om 07:32

Willem van Hanegem vond Jeremie Frimpong de uitblinker bij Oranje tijdens de 4-0 oefenzege op Canada. De oud-international ziet de Bayer Leverkusen-ster als een potentiële tandem met Denzel Dumfries op het EK 2024.

Van Hanegem was onder de indruk van Frimpongs spel, zowel verdedigend als aanvallend. "Hij legde Alphonso Davies aan banden en was ook aanvallend erg dreigend," schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. Frimpong heeft bij Bayer Leverkusen bewezen regelmatig topprestaties te leveren. "Met zijn snelheid, enthousiasme en rendement kan hij een belangrijke schakel worden voor het Nederlands elftal de komende weken."

Hoewel sommige analisten betwijfelen of Frimpong samen kan spelen met Dumfries, ziet Van Hanegem dat anders. "Dumfries is op zijn best in een ploeg met drie centrale verdedigers waarin hij de ruimte heeft om veel op te komen. Maar volgens mij speelde hij bij PSV toch ook gewoon in een ploeg met vier verdedigers en toen telde Internazionale miljoenen voor hem neer?" Hij gelooft dat Frimpong en Dumfries flexibel genoeg zijn om samen te spelen. "Frimpong kan echt aan de zijlijn spelen, maar ook veel meer naar de as van het veld."

Van Hanegem is niet alleen enthousiast over Frimpong, maar ook over Memphis Depay. Hij prijst Memphis voor zijn teamgerichte spel, in tegenstelling tot eerder in zijn carrière. Frimpong gaf een perfecte voorzet op Memphis voor de openingstreffer tegen Canada, waarna hij zelf ook scoorde.

"Bij Canada hadden ze één goede speler, Alphonso Davies van Bayern München," aldus Van Hanegem. "Die zag je donderdag in De Kuip denken na een paar keer te zijn opgekomen. Die Frimpong reageerde voortdurend en legde het gevaar Davies aan banden. Wat mij ook beviel aan Frimpong: hij ging geen onmogelijke acties aan. Als de mogelijkheid er niet lag, ging de bal terug. Hij dacht aan het team en niet aan zichzelf," aldus Van Hanegem.