Gareth Southagte voegt Tom Heaton toe aan selectie

Southgate voegt speler toe: deze reservekeeper gaat een rol spelen bij Engeland

10 juni om 16:25

Gareth Southagte heeft enkele dagen voor de start van het EK toch nog één speler toegevoegd aan zijn selectie. Keeper Tom Heaton reist mee af naar Duitsland, maar zal niet in actie komen. Wie is deze reservekeeper en in welke rol zal hij acteren? VoetbalNieuws.nl geeft antwoord op de vragen.

Bondscoach Southgate moest moeilijke beslissingen nemen voor het EK 2024. Zo liet hij onder andere Harry Maguire en Jack Grealish thuis. Toch heeft hij op het laatste moment nog een toevoeging gedaan. Manchester United-keeper Heaton gaat mee naar Duitsland, maar zal daar sowieso niet in actie komen. The Three Lions openen het toernooi tegen Servië, maar op het trainingsveld gaat de 38-jarige de drie keepers ondersteunen.

Waarom neemt Southgate Heaton mee?

Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal) en Dean Henderson (Crystal Palace) waren de uitverkorende die de laatste schifting overleefde en zullen samen moeten uitmaken wie er gaat keepen op het Europees Kampioenschap. Toch krijgen zij gezelschap van nog een keeper op het trainingsveld. Via heeft Heaton zelf bekend gemaakt mee te reizen met de Engelse ploeg richitng Duitsland. 'Ongelooflijk vereerd om door Gareth te worden gevraagd om de ploeg te vergezellen', schrijft de keeper. 'Het is een trots moment om de oproep te krijgen om naar een groot toernooi te gaan, om op welke manier dan ook te helpen en mijn ervaring door te geven. We hebben een geweldige ploeg, ik ben opgewonden en kan niet wachten om me bij de groep aan te sluiten.'

De Engelse bondscoach werd ook naar zijn bijzondere keuze gevraagd. 'Tom zal een rol van onschatbare waarde spelen op het trainingsveld, ter ondersteuning van Jordan, Aaron en Dean. Buiten het veld zal hij, als iemand die we allemaal goed kennen, bijdragen aan de positieve omgeving die we altijd willen creëren.' Heaton behoort niet tot de 26 geselecteerde spelers en zal dus ook niet in actie kunnen komen op het EK.

Wie is Tom Heaton?

Met 483 officiële duels achter zijn naam is Heaton geen onbekende in het Engelse voetbal. Hij staat momenteel onder contract bij Manchester United, maar speelde in het verleden bij onder andere Aston Villa, Burnley en Bristol City. Ook heeft hij drie duels voor de Engelse ploeg achter zijn naam. Dit seizoen kwam de 38-jarige echter niet meer in actie. Erik ten Hag stelde hem voor het laatst op in een duel tegen Nottingham Forrest in de EFL Cup. Op 1 februari 2023 hield hij de nul in een 2-0 overwinning.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 16 juni 2024
Stadion
Arena AufSchalke
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Orsato