PSV op de blaren door vuurwerk: deze straf kregen de Eindhovenaren van de KNVB

PSV krijgt straf van de KNVB
10 juni om 17:45

PSV is door de KNVB gestraft wegens het afsteken van vuurwerk. De Eindhovenaren zullen de sancties van de voetbalbond pas volgend seizoen voelen. Welke straf heeft PSV gekregen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Tijdens het één-na-laatste uitduel van het seizoen veegde PSV de vloer aan met SC Heerenveen. In Friesland boekte de formatie van Peter Bosz een ruime 0-8 overwinning. Voor rust lag de bal al vijf keer in het doel, want Guus Til (twee keer), Malik Tillman (twee keer) en Joey Veerman waren trefzeker. Toch was het doelpuntenfestijn van PSV en het kampioenschap niet genoeg voor de supporters, want de wedstrijd moest tijdelijk gestaakt worden na een grote vuurwerkshow. 

Welke straf heeft PSV gekregen?

Het afsteken van het vuurwerk komt de Eindhovenaren wel duur te staan, want de KNVB besloot straffen uit te delen. De straf van de voetbalbond is: 'het spelen van de eerste uitwedstrijd in de reguliere competitie van het seizoen 2024/’25 zonder publiek', aldus de conclusie op de website. Tegen welke tegenstander PSV de supporters zal moeten missen en op welke datum dat is, is nog onbekend. Het gehele programma van het komende voetbalseizoen is nog niet bekend, wel start het seizoen op 9 augustus 2024.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!