Casteels gaat tien miljoen euro per jaar verdienen na transfer naar Saudi

Deze EK-ganger gaat na transfer tien miljoen euro per jaar verdienen

11 juni om 21:45

Koen Casteels vertrekt naar Al-Qadsiah. De doelman verlaat VfL Wolfsburg en tekent tot medio 2027 bij de Saudische club, die recent promoveerde naar de Saudi Pro League.

Casteels speelt momenteel bij de Belgische nationale ploeg en is eerste doelman tijdens het EK 2024 in Duitsland. De Belg vervangt Thibaut Courtois, die vanwege een conflict met bondscoach Domenico Tedesco het toernooi laat schieten. Casteels kwam transfervrij over van Wolfsburg, waar hij 275 wedstrijden speelde.

De keeper begon zijn carrière bij Racing Genk, maar omdat hij concurrentie had van Courtois, koos hij in 2011 voor TSG Hoffenheim. Na 3,5 jaar verkaste hij naar Wolfsburg, dat hem tijdelijk uitleende aan Werder Bremen. In Wolfsburg werd hij vervolgens een vaste waarde.

Casteels gaat naar verluidt bijna tien miljoen euro netto per jaar verdienen bij Al-Qadsiah. Daarmee is hij de op twee na best betaalde Rode Duivel, na Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco. Deze keuze geeft zijn carrière een verrassende wending, mede door de financiële prikkels.