Ten Hag blijft manager van United en kan zelfs contract verlengen

'Hierdoor mag Ten Hag blijven en kan hij zelfs zijn contract gaan verlengen'

12 juni om 08:33

Manchester United heeft ondanks de teleurstellende resultaten in de Premier League besloten om door te gaan met Erik ten Hag als hoofdtrainer. De beleidsbepalers van INEOS, de eigenaar van de club, zijn zelfs in gesprek over een contractverlenging voor de Nederlandse coach. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom de Nederlander mag blijven.

Engelse media meldden dinsdagavond dat United na een grondige evaluatie heeft besloten om door te gaan met Ten Hag. Hoewel hij zelf altijd de overtuiging had dat hij ook komend seizoen de trainer zou zijn, voorspelden diverse Engelse media zijn ontslag. The Guardian schreef bijvoorbeeld dat zelfs het winnen van de FA Cup niet genoeg zou zijn om zijn baan te behouden.

Het winnen van twee hoofdprijzen, waaronder de League Cup, de eerste prijs voor United sinds 2017, heeft INEOS gesterkt in hun vertrouwen in Ten Hag. Ook zijn omgang met talenten zoals Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo was een belangrijke reden om met hem door te gaan.

Ten Hag kreeg veel kritiek op de wisselvallige resultaten en het gebrek aan een duidelijke speelstijl. Hij wees echter herhaaldelijk op het grote aantal blessures als verzachtende omstandigheden. Volgens Manchester Evening News en Sky Sports houdt INEOS daar ook rekening mee. Bovendien hebben aankopen als Rasmus Højlund, Andre Onana en Mason Mount tijd nodig om te renderen.

Voor aandeelhouder Sir Jim Ratcliffe en zijn adviseurs waren dit genoeg redenen om door te gaan met Ten Hag. United sprak na het winnen van de FA Cup met verschillende kandidaten, wat de indruk wekte dat de club op zoek was naar een nieuwe manager. Geen van hen maakte echter een betere indruk dan Ten Hag, die naar verluidt altijd eerste keus is gebleven.