Ricardo Pepi heeft geen spijt van zijn transfer naar PSV, zo vertelt hij aan ESPN

Zo kijkt Pepi met zijn reserverol in het achterhoofd naar zijn eerste jaar bij PSV

12 juni om 10:40

Ricardo Pepi heeft er allesbehalve spijt van dat hij bij PSV heeft getekend. De 21-jarige spits van de Eindhovenaren moest zich in zijn rol schikken achter Luuk de Jong, maar dat is volgens hem geen ramp geweest.

Pepi maakte afgelopen zomer de keuze om van FC Augsburg naar PSV te verkassen. Daar kreeg hij weliswaar te maken met De Jong als concurrent en dat zorgde voor gebrek aan speeltijd, maar heel jammer vindt hij dat niet.

"Het was een geweldige zet van mij om naar PSV te komen", begint Pepi in gesprek met ESPN. Het behaalde landskampioenschap draagt daar aan bij. "Echt een geweldige stap. Ik had een goed seizoen bij FC Groningen achter de rug, maar we degradeerden waardoor ik met een slecht gevoel achterbleef. Een jaar later ben je ineens landskampioen. Dus ik voel me nu precies het tegenovergestelde."

Pepi staat met de Verenigde Staten aan de vooravond van de Copa América. Daar is de aanvalsleider gewoon voor geselecteerd, ondanks de geringe speeltijd die hij kreeg. "Ik heb met Gregg (VS-bondscoach Gregg Berhalter, red.) gesproken over mijn situatie en dat ik niet zoveel speel als ik zou willen. Maar hij vindt juist dat ik op de goede plek zit. Hij ziet PSV als een team dat bij de top-25 van Europa hoort. Gregg vertelt me altijd dat ik geduldig moet zijn en dat mijn kans er echt wel komt."