Deze Poolse verdediger keert na een blessure terug voor het EK-duel met Oranje

Deze Poolse verdediger keert na een blessure terug voor het EK-duel met Oranje
12 juni om 16:57

Polen heeft woensdagmiddag eindelijk ook eens goed blessurenieuws ontvangen. Paweł Dawidowicz, de centrale verdediger van Hellas Verona, is hersteld van een spierblessure en kan zondag starten tegen Nederland. Dit is goed nieuws voor bondscoach Michal Probierz, wiens selectie al met verschillende blessures kampt.

Blessures Polen

Welke spelers van Polen zijn geblesseerd?

De Poolse verdediger liep een bovenbeenblessure op in de wedstrijd tegen Turkije van afgelopen maandag, die met 2-1 werd gewonnen. Na een periode van herstel en training is hij nu weer volledig inzetbaar. Dat is een opsteker voor de Poolse ploeg, die het zonder spitsen Arek Milik en Robert Lewandowski moet stellen. Milik moest zelfs het EK in Duitsland aan zich voorbij laten gaan. Lewandowski mist sowieso de ontmoeting met Oranje van komende zondag.

Dawidowicz speelde recentelijk in drie van de laatste vier interlands en lijkt nu verzekerd van een basisplaats tegen Nederland. Polen - Nederland begint zondag 15 juni om 15.00 uur in het Volksparkstadion in Hamburg. VoetbalNieuws.nl doet uiteraard verslag van die wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.