'KNVB neemt zekere voor onzekere en laat mri-scan maken van hamstring Brobbey'

'KNVB neemt zekere voor onzekere en laat mri-scan maken van hamstring Brobbey'
12 juni om 17:23

Brian Brobbey moet voor de zekerheid een mri-scan ondergaan, om te kijken of er geen schade is aan zijn hamstring. Dat meldt De Telegraaf. De Oranje-spits moest woensdagmiddag vroegtijdig de training in Wolfsburg staken doordat hij pijntjes opliep.

Brobbey maakte 'een goede en scherpe indruk', maar stopte het partijspel nadat hij stijfheid in zijn hamstring voelde. Aanvankelijk dacht men dat het om een voetblessure ging, aangezien hij even daarvoor in botsing kwam met Matthijs de Ligt. Dat blijkt niet het geval te zijn. 'Na drie keer aan zijn hamstring te hebben gevoeld, wil de medische staf uitsluiten dat er grote schade is', schrijft De Telegraaf.

Mocht Brobbey wél schade hebben opgelopen, dan valt niet uit te sluiten dat hij het trainingskamp van Oranje in voorbereiding op het EK moet verlaten. Dat gold eerder voor Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. De verwachting is echter dat het meevalt.

Oranje begint komende zondag aan het eindtoernooi in Duitsland. Om 15.00 uur wacht in Hamburg de eerste poulewedstrijd tegen Polen.