Quinten Timber over het missen van het EK

Timber spreekt zich uit over afwezigheid: dit zegt de Feyenoord-middenvelder

12 juni om 18:10

Quinten Timber is nog altijd niet geheel fit en kon daardoor niet als vervanger opgeroepen worden door bondscoach Ronald Koeman. Kort na het duel met IJsland kwam al naar buiten dat de Feyenoorder niet zou aansluiten. Wat zegt Timber zelf over zijn afwezigheid? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Kort na het uitzwaaiduel met IJsland kwam het nieuws naar buiten dat Frenkie de Jong het EK in Duitsland geheel zou missen. Daarbij kwam ook nog eens de blessure van Teun Koopmeiners en dus keek Koeman naar een andere middenvelder. Hij kon echter geen beroep doen op Timber. Tijdens zijn persconferentie zei de bondscoach al dat het oproepen van de Feyenoord-middenvelder niet aan de orde was. De Telegraaf wist vervolgens te melden dat Timber Koeman zelf had afgebeld.

Wat zegt Timber over het missen van het EK?

'Er is de afgelopen dagen veel gezegd in de media over mijn beschikbaarheid voor het nationale elftal', schrijft Timber zelf in een verhaal dat hij op het social-media platform Instagram heeft geüpload. 'De waarheid is dat ik vlak voor het einde van het Eredivisieseizoen geblesseerd raakte. Hoewel ik iedere dag iets beter werd, was ik niet in staat om voluit te trainen of te spelen. Dat is waarom ik niet bij de selectie zit voor EURO 2024.'

Hoewel Timber er zelf dus niet bij zal zijn, kan Oranje wel rekenen op de steun van de middenvelder. 'Ik keek er erg naar uit en was vereerd voor de kans om mijn land te representeren op zo'n groot podium, maar het mag nu niet zo zijn. Ik wens het team het allerbeste en ik blijf ze steunen vanuit huis.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!