'United monitort Bayern-situatie De Ligt, hereniging met Ten Hag mogelijk'

'United monitort Bayern-situatie De Ligt, hereniging met Ten Hag mogelijk'
13 juni om 13:18

Manchester United houdt de situatie van Matthijs de Ligt bij Bayern München nauwlettend in de gaten. Erik ten Hag is een grote fan van de Nederlander en zoekt versterking in het centrum van de verdediging. Dat meldt transferjournalist Florian Plettenberg van Sky Sports Germany.

De Ligt mag Bayern München deze zomer verlaten bij een geschikt bod. Dat nieuws komt terwijl de club op het punt staat om de Japanse international Hiroki Ito over te nemen van VfB Stuttgart. Ito tekent naar verwachting snel, nadat Bayern de afkoopsom van dertig miljoen euro heeft overgemaakt. Daarnaast zou Bayer Leverkusen-verdediger Jonathan Tah een mondeling akkoord met Bayern hebben bereikt en zou hij na het EK kunnen verhuizen naar Der Rekordmeister.

Ten Hag, die deze week zijn positie bij Manchester United veiligstelde, ziet in De Ligt de ideale versterking. De coach kent hem goed uit hun gezamenlijke tijd bij Ajax. United hoopt met de komst van De Ligt hun verdediging te versterken voor het komende seizoen. Bayern München is bereid mee te werken aan een transfer, mits aan hun financiële voorwaarden wordt voldaan. De Ligt blijft voorlopig gefocust op het EK, waar hij een belangrijke rol speelt voor Oranje.