Hierom prijst Pelle van Amersfoort de bondscoach van Polen

Hierom prijst Pelle van Amersfoort de bondscoach van Polen
13 juni om 16:02

Pelle van Amersfoort heeft lovende woorden voor de Poolse bondscoach Michal Probierz, met wie hij een succesvolle periode bij Cracovia Krakau beleefde. In een interview met Voetbal International vertelt Van Amersfoort over hun goede band en de bijzondere kwaliteiten van Probierz.

"We bellen nog regelmatig," vertelt Van Amersfoort. "Dan vraagt hij hoe het met de familie is en praten we over van alles en nog wat, uiteraard ook over voetbal. Ik had en heb echt een hele goede band met hem." Probierz heeft zelfs enkele Nederlandse woorden geleerd van Van Amersfoort. "Vloeken in het Nederlands lukt aardig", lacht de speler van Heerenveen.

Probierz is volgens Van Amersfoort vriendelijk, geïnteresseerd en respectvol. Hij belde hem ook om advies over Heerenveen-speler Pawel Bochniewicz. "Laat voorop staan dat Pawel zichzelf in de kijker heeft gespeeld, hij heeft het zelf verdiend. Maar Probierz vroeg mij wel wat voor type Bochniewicz is, wat voor jongen het is, wat zijn specifieke kwaliteiten zijn. Daar kon ik alleen maar positief over zijn."

De trainer staat bekend om zijn intensieve trainingen en discipline. "Hij is een beetje gek wel, maar leuk gek. Hij is heel aanwezig, zowel op als naast het veld. Zijn trainingen zijn heel intensief, discipline heeft hij hoog in het vaandel staan. Dat is in Oost-Europa vrij normaal, er is een bepaalde hiërarchie. Tegen de trainer kijken spelers op."

Van Amersfoort ziet overeenkomsten tussen Probierz en Dick Advocaat. "Hij is een stuk jonger dan Advocaat, maar ik zie wel bepaalde overeenkomsten. Hij heeft ook heel erg de gunfactor. Door wie hij is en door hoe hij zich gedraagt. Dat zie je nu als bondscoach ook goed, de Polen mogen hem. Hij is een snelle denker, kan heel ad rem uit de hoek komen. En hij heeft het toch maar geflikt om met Polen het EK te halen."

Komende zondag staat Probierz met Polen tegenover Oranje. Om 15.00 uur begint in Hamburg de eerste groepswedstrijd voor beide landen. VoetbalNieuws.nl doet daar uiteraard verslag van. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.