De opstelling van Duitsland: Nagelsmann werkt toe naar vaste EK-formatie

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Nagelsmann werkt toe naar vaste EK-formatie
14 juni om 06:40
Laatste update: 14 juni om 06:40

Het EK gaat vrijdagavond eindelijk beginnen! Gastland Duitsland heeft de eer om het toernooi in de Allianz Arena af te trappen tegen Schotland. VoetbalNieuws.nl blikt alvast vooruit en neemt de opstelling van Die Mannschaft met je door.

De opstelling van Duitsland

Verrassingen worden er niet verwacht in de opstelling van bondscoach Julian Nagelsmann. De coach werkte gedurende zijn voorbereiding op het toernooi toe naar een basiself die vrijwel zonder twijfel kan worden opgeschreven én gaf donderdag al zijn eerste elf prijs. Dat betekent dat Manuel Neuer ondanks zijn vormdip gewoon onder de lat begint en Marc-André ter Stegen op het EK genoegen moet nemen met een reserverol. De viermansverdediging bestaat uit Joshua Kimmich en Maximilian Mittelstädt op de flanken en Antonio Rüdiger en Jonathan Tah in het centrum.

Op het controlerende middenveld is vervolgens ruimte vrij gemaakt voor Robert Andrich van Bayer Leverkusen en Toni Kroos van Real Madrid, die na het EK een punt achter zijn actieve loopbaan zet. Hij is echter niet de aanvoerder. Die rol is weggelegd voor Ilkay Gündogan.

De rijzende supersterren Jamal Musiala en Florian Wirtz (beiden 21 jaar) zijn ongetwijfeld twee van de grootste blikvangers van de Duitse selectie en beginnen allebei op de flanken. Samen met spits Kai Havertz moeten zij voor de goals gaan zorgen.

De opstelling van Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos, Gündogan; Musiala, Wirtz; Havertz

Vermoedelijke opstelling Schotland: Gunn; Ralston, Porteous, Hendry, Tierney,  Robertson; McGinn, McTominay, McGregor, Christie; Adams.

Duitsland – Schotland begint vrijdag om 21.00 uur in de Allianz Arena. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.