'Dortmund niet verder met Hummels door publieke kritiek op vertrekkende trainer'

'Dortmund niet verder met Hummels door publieke kritiek op vertrekkende trainer'

13 juni om 18:30
Laatste update: 13 juni om 18:30

Mats Hummels zal deze zomer Borussia Dortmund verlaten, in navolging van trainer Edin Terzic. Het contract van de verdediger wordt niet verlengd en dat heeft te maken met de openlijke kritiek van Hummels aan het adres van Terzic.

Dortmund bevestigde donderdag dat Terzic de club op eigen initiatief heeft verlaten. Dit nieuws volgde op berichten over een verhit conflict tussen Terzic en Hummels voor de Champions League-finale. Hummels, wiens contract aan het einde van deze maand afloopt, wilde alleen een nieuw contract tekenen als Terzic zou vertrekken. Volgens verschillende media zal het contract van de ervaren verdediger niet worden verlengd, waarmee een einde komt aan in totaal een veertienjarig dienstverband met de club.

Enkele dagen voor de verloren Champions League-finale bekritiseerde Hummels Terzic's tactiek tijdens het teleurstellende Bundesliga-seizoen. "Ik was woedend omdat ik van mening was dat Borussia Dortmund niet zo zou moeten spelen tegen welke tegenstander ter wereld dan ook", vertelde Hummels aan Bild. Terzic was boos over deze opmerkingen en de confrontatie tussen hen werd zo hevig dat de club persoonlijke gevolgen besprak.

Beide partijen moesten zich verzoenen om zich te concentreren op de Champions League-finale, maar Terzic gaf donderdag plotseling aan de club te verlaten, zoals gemeld door Sky Germany. Dortmund eindigde als vijfde in het afgelopen seizoen en Hummels was niet tevreden met de aanpak van de topwedstrijden. "Dat was barricaderen met elf man in de zestien," aldus de verdediger.

Hummels zal niet deelnemen aan het EK 2024, omdat hij buiten de selectie van Duitsland is gelaten. "Het is bitter voor mij, omdat ik momenteel een van de vijf beste verdedigers van Duitsland ben," zei Hummels daarover tegen Bild.

De toekomst van Hummels is nog onduidelijk, maar clubs als AC Milan, Juventus en AS Roma zouden interesse hebben in de routinier.