Gündogan spreekt in brief supporters toe en gaat in op de racistische rel

Gündogan spreekt in brief supporters toe en gaat in op de racistische rel
14 juni om 08:40

Op de dag van de openingswedstrijd van het EK heeft Ilkay Gündogan via een brief in het Duitse Bild de supporters van Duitsland toegesproken. De aanvoerder gaat in zijn onder andere in op de racistische rel die afgelopen week ontstond in het gastland.

"Met de aftrap vanavond gaat voor mij meer dan een droom in vervulling", begint Gündogan zijn brief. "Als aanvoerder van een thuistoernooi mijn eigen nationale team het veld op begeleiden. Alleen de gedachte al bezorgt mij kippenvel. Net zoals ons pad als team de afgelopen jaren rotsachtig en vol tegenslagen was, kan ook ik terugkijken op een gecompliceerde carrière in het DFB-shirt. Het maakt mij des te trotser om Duitsland als eerste aanvoerder met een migratieachtergrond op een groot toernooi het veld op te leiden."

Met die laatste zin refereert de speler aan de rel die afgelopen week onderwerp van gesprek was in Duitsland. Bepaalde mensen vonden het Duitse team niet wit genoeg. "Ik kan leiding geven aan een team dat bijzonder is omdat het beïnvloed is door zoveel verschillende culturen en landen. Dit zijn precies de factoren die ons als Duitse nationale ploeg in 2024 sterk zullen maken: diversiteit en de invloed van verschillende culturen."