Dit zegt de Poolse bondscoach over Lewandowski en Swiderski in aanloop naar Oranje

De bondscoach van Polen heeft goed medisch nieuws over Lewandowski en Swiderski
14 juni om 13:42

Michal Probierz heeft goed en slecht nieuws gebracht voor het Nederlands elftal. De bondscoach van Polen stelt dat Robert Lewandowski ondanks dat hij op de goede weg is het duel met Oranje sowieso niet gaat halen, maar Karol Swiderski mogelijk wel.

Lewandowski en Swiderski vielen afgelopen maandag allebei uit tegen Turkije. Van Lewandowski was al bekend dat hij het duel met Oranje niet zou halen, maar Swiderski blijft een twijfelgeval. Dat is hij nog steeds, maar er is goede Poolse hoop.

"Er is vooruitgang te zien bij Lewandowski. Hij zal weer gaan trainen. Het was moeilijk inschatten hoe erg zijn blessure was. Het scheurtje kon groot of klein zijn. Maar waarschijnlijk is hij weer fit voor het duel met Oostenrijk", aldus Probierz over Lewandowski, waarna Swiderski aan bod komt. "We krijgen ze allemaal weer op de been, zodat iedereen zo snel mogelijk beschikbaar is. De medische staf verricht heel goed werk."

Swiderski speelt zijn wedstrijden voor Hellas Verona. De 27-jarige spits kwam afgelopen seizoen slechts twee keer tot scoren voor zijn club en deed dat in alle wedstrijden die hij ooit voor Polen speelde tien keer.