Denzel Dumfries start naar alle waarschijnlijkheid in de basis bij Oranje

Dumfries op basis van perscotheorie in Oranje-basis, Frimpong lijkt te gaan banken

14 juni om 14:08
Laatste update: 14 juni om 14:16

Denzel Dumfries lijkt verzekerd te zijn van een basisplaats tijdens het duel tussen het Nederlands elftal en Polen. De rechtsbackpositie was nog altijd een van de lichte vraagtekens, maar dat leesteken kan nu in potlood worden veranderd in een punt.

De laatste keer dat Ronald Koeman werd gevraagd naar zijn basisopstelling, vertelde hij dat hij er al wel uit was, maar de kaarten haalde hij niet echt van zijn borst. Twee kaarten om precies te zijn, omdat de bondscoach eerder nog aangaf over twee posities te twijfelen. 

Met name de rechtsbackpositie, rechtsbuitenpositie en positie van rechter centrale verdediger leken nog vraagtekens, maar die van rechtsback kan nu waarschijnlijk worden ingevuld. Normaliter starten de spelers die aanschuiven bij een persconferentie, en dat is dus ook Dumfries.

Omdat Koeman eerder al aangaf dat Dumfries en Jeremie Frimpong samen in de basis volgens hem niet werkt, lijkt ook duidelijk dat laatstgenoemde op de bank begint. Xavi Simons of Donyell Malen zal in de basis gaan starten komende zondag, waarvan eerstgenoemde dan de aannemelijke optie is.

Alleen de positie van rechter centrale verdediger blijft dan nog over. Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt lijken voor die positie in aanmerking te kunnen komen. Op basis van het duel met IJsland is het aannemelijk dat De Vrij de voorkeur gaat krijgen.