'Manchester United dient openingsbod in voor voormalig PSV-verdediger'

'Manchester United dient openingsbod in voor voormalig PSV-verdediger'
14 juni om 17:34

Manchester United heeft een openingsbod van 35 miljoen pond gedaan voor Everton-verdediger Jarrad Branthwaite. Dat meldt The Athletic. De verwachting is dat The Toffees dat bedrag onaanvaardbaar vinden en dus meer geld willen zien voor de oud-PSV'er.

United heeft Branthwaite als prioriteit gesteld voorafgaand aan de zomerse transferwindow. Everton heeft aangegeven dat Branthwaite, die niet met Engeland naar het EK gaat, een prijskaartje heeft van tussen de 60 en 70 miljoen pond. Everton ziet hem in dezelfde klasse als verdedigers als Harry Maguire, Wesley Fofana en Josko Gvardiol, die allemaal voor een dergelijk bedrag werden verkocht.

United heeft versterking nodig in de verdediging na het vertrek van Raphaël Varane en onzekerheid over de toekomst van Jonny Evans. Daarnaast is United in gesprek om Lille-verdediger Leny Yoro aan te trekken, die ook in de belangstelling staat van Real Madrid en Liverpool.

Branthwaite kon dit seizoen uitstekende statistieken overleggen in de Premier League qua tackles en intercepties. In het seizoen 2022/2023 werd hij door Everton verhuurd aan PSV. Hij speelde in totaal 36 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij vier keer scoorde en twee assists gaf. In 2023 voegde hij de KNVB Beker toe aan zijn palmares.