Romano: Brighton stelt Duitser aan als jongste Premier League-coach aller tijden

Romano: Brighton stelt Duitser aan als jongste Premier League-coach aller tijden

14 juni om 17:52

Brighton & Hove Albion heeft een nieuwe hoofdtrainer. Volgens Fabrizio Romano wordt Fabian Hürzeler de opvolger van succescoach Roberto De Zerbi. De Duitser wordt met zijn 31-jarige leeftijd de jongste manager ooit in de geschiedenis van de Premier League.

Hürzeler komt over van FC St. Pauli. Afgelopen seizoen werd hij met de club uit Hamburg kampioen van de 2. Bundesliga. Daardoor komt de club voor het eerst sinds 2011 weer uit op het hoogste niveau. Hürzeler tekent naar verluidt een contract tot medio 2027 bij The Seagulls. St. Pauli en Brighton hebben samen een akkoord bereikt over de afkoopsom.

Als speler had Hürzeler geen roemrijke carrière. Hij kwam voornamelijk uit voor de tweede elftallen van Bayern München, Hoffenheim en 1860 München. Via de nationale jeugdteams van Duitsland kwam hij in 2022 als coach bij St. Pauli terecht.

De Zerbi zwaait na twee succesvolle jaren de deur van het Brighton-stadion achter zich dicht. Het is de verwachting dat de Italiaan de nieuwe coach van Olympique Marseille wordt.