Duitsland start geweldig aan EK

Duitsland start geweldig aan het EK en wint zeer overtuigend van Schotland

14 juni om 22:54
Laatste update: 14 juni om 22:58

Duitsland is vrijdagavond uitstekend begonnen aan het EK in eigen land. Het gastland kwam zeer goed uit de startblokken en won het eerste groepsduel met 5-1 van Schotland.

Duitsland wordt gezien als één van de topfavorieten voor de eindzege en die titel maakte het waar in de openingswedstrijd tegen Schotland. Bayer Leverkusen-spelmaker Florina Wirtz kreeg in de tiende minuut de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en schoot direct de 1-0 tegen de touwen. Niet veel later bracht toptalent Jamal Musiala ook de tweede Duitse treffer op het scorebord na een heerlijke poeier.

Schotland kreeg nog voor rust de genadeklap toen Ryan Porteous in het zestienmetergebied Ilkay Gundogan onderuit pegelde. Het leverde de verdediger een rode kaart op en Kai Havertz schoot de strafschop ook nog eens binnen: 3-0.

In de tweede helft speelde Duitsland in een versnelling lager. Musiala liet zich zien met een aantal heerlijke acties en bediende invaller Niclas Füllkrug op zijn wenken. De spits schoot zeer overtuigend de 4-0 tegen de touwen. In de slotfase pikte Schotland nog een eretreffer mee: Antonio Rüdiger kopte de bal in eigen goal. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd bepaalde Emre Can de eindstand met een bekeken schot op 5-1.