Vermoedelijke opstelling Kroatië: Ajacied in de basis tegen Spanje

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Ajacied in de basis tegen Spanje
15 juni om 13:21

Kroatië zet in op het vertrouwde en ervaren middenveld met Luka Modric voor de EK-wedstrijd tegen Spanje. Het duel wordt zaterdagavond om 18.00 uur gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Kroaten met je door!

Vermoedelijke opstelling Kroatië

In de verwachte opstelling van Kroatië zal Dominik Livakovic het doel verdedigen. In de verdediging zijn Josip Stanišić, Josip Sutalo, Marin Pongracic en Josko Gvardiol waarschijnlijk de starters. Gvardiol, die indruk heeft gemaakt bij Manchester City, zou als linksback kunnen spelen, terwijl Ajacied Sutalo centraal in de defensie begint. In dat geval moet de andere Ajax-speler, Borna Sosa, genoegen nemen met een plek op de bank.

Het middenveld van Kroatië is verreweg de sterkste linie. Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic en Luka Modric vormen al jaren een ervaren en dynamisch trio. Modric, met zijn ervaring en leiderschap, zal een cruciale rol spelen in het dirigeren van het spel. Brozovic en Kovacic brengen zowel verdedigende stabiliteit als aanvallende impulsen.

In de aanval heeft bondscoach Zlatko Dalic verschillende opties. Bruno Petkovic is favoriet om als spits te starten, maar Andrej Kramaric en Ante Budimir maken ook kans op een basisplaats. Kramaric kan op meerdere posities in de voorhoede spelen, ook op rechtsbuiten. Ivan Perisic, die recent hersteld is van een knieblessure, zal waarschijnlijk als linksbuiten beginnen. Luka Ivanusec van Feyenoord hoopt als invaller het verschil te kunnen maken.

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Livakovic; Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol; Brozovic, Kovacic, Modric; Kramaric, Petkovic, Perisic.