Dit schrijven Poolse media over de nederlaag tegen het Nederlands elftal

Poolse media over Polen - Nederland: 'Kleurrijk, als bloemen in de Keukenhof-tuin'

16 juni om 18:51
Laatste update: 16 juni om 18:51

Zondag wist Oranje met de hakken over de sloot met 1-2 te winnen van Polen. Pas in de slotfase was het invaller Wout Weghorst die Nederland de zege bezorgde. Hoe werd in Polen gereageerd op de nederlaag? VoetbalNieuws.nl zet enkele reacties voor je op een rij. 

Bij de Polen was Robert Lewandowski de grote verrassing: de speler van FC Barcelona zou niet in actie komen, maar verscheen toch ineens bij de warming-up. "De Nederlandse journalist verbleekte zichtbaar bij het zien van de aanvaller van Barcelona tijdens de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd. Ik leg beleefd uit dat tijdens Euro 2024 alle geselecteerde spelers het recht hebben om op de vervangende bank te zitten. Mijn collega uit Nederland wordt meteen kleurrijk, als bloemen in de Keukenhof-tuin", zo schrijft Dariusz Dobek voor Przeglad Sportowy. "Tijdens de wedstrijd werd zijn gezicht echter vaak donker. En ik glimlach ondeugend naar mezelf. Nog vóór het eerste fluitsignaal wist ik dat we Hamburg als winnaars zouden verlaten. Ook al eindigde onze wedstrijd in een nederlaag (1:2)." 

"Het oranje werd slechts even grijs. De Polen speelden goed, maar konden het Nederlandse spervuur ​​niet weerstaan", kopt Wyborcza. Ook dit Poolse medium heeft Lewandowski gemist tijdens de wedstrijd. "Dit had niet mogen gebeuren. Niet nu, nu de enige Poolse auto met de parameters die vereist zijn in het moderne voetbal – Robert Lewandowski – kapot is gegaan." Desondanks heeft de nieuwssite ook lovende woorden voor de eigen ploeg. "Onze spelers namen de leiding en brachten de rest van de wedstrijd vooral door in de diepe verdediging. Ze verdedigden zorgvuldig en raakten niet in paniek." 

Ook Sport.PL vond de Poolse ploeg goed voor de dag komen tegen Nederland. Het medium looft de inzet van de ploeg en zag dat het team tot het laatste moment vocht voor een goed resultaat. "Het begon geweldig. Later hadden de Polen pech, hoewel zij er nog steeds stonden."