Slovenië maakt comeback en deelt de punten met Denemarken

Ondanks kansenregen komt Denemarken niet verder dan 1-1 tegen Slovenië

16 juni om 19:52

Slovenië heeft in Stuttgart een knap gelijkspel behaald tegen Denemarken, dankzij een late treffer van Erik Janza. De Slovenen kwamen in de eerste helft op achterstand, maar vochten zich aan het eind van de wedstrijd sterk terug in het duel.

Denemarken begon sterk aan de wedstrijd en zette Slovenië al vroeg onder druk. In de 17e minuut was het raak voor de Denen. Na een snelle inworp legde Jonas Wind de bal panklaar voor Christian Eriksen, die beheerst afrondde en de openingstreffer op het bord zette. De Slovenen probeerden te reageren, maar kwamen niet verder dan enkele halve kansen. De oud-Ajacied kreeg tijdens het vorige EK een hartstilstand in de openingswedstrijd van Denemarken. Het is dan ook extra bijzonder dat hij exact 1.100 dagen later de eerste treffer van zijn land op het EK maakt.

In de tweede helft bleef Denemarken aandringen. Een vrije trap van Eriksen werd bijna ongelukkig in eigen doel gewerkt door Jaka Bijol, maar Slovenië ontsnapte aan een grotere achterstand. De Slovenen kregen zelf ook enkele mogelijkheden. Rasmus Højlund kreeg een goede kans, maar zijn inzet werd knap gepareerd door Jan Oblak.

De wedstrijd leek af te stevenen op een Deense overwinning totdat Erik Janza in de 77e minuut toesloeg. Na een hoekschop kwam de bal voor zijn voeten en hij aarzelde niet. Zijn schot werd van richting veranderd en liet Kasper Schmeichel kansloos. Hierdoor sleepten de Slovenen alsnog een punt uit het vuur.

Het duel tussen Slovenië en Denemarken eindigde in 1-1, een uitslag waar vooral Slovenië tevreden mee zal zijn gezien het wedstrijdverloop. Voor Denemarken is het een gemiste kans om afstand te nemen in de groep. Op 20 juni staat voor beide ploegen de twee wedstrijd van het EK op het programma. Slovenië neemt het op tegen Servië, terwijl Denemarken Engeland treft.