Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Deschamps heeft geen plaats voor Real-spelers

Deschamps grijpt volgens Franse media terug naar oude bekenden in de opstelling
17 juni om 11:49

Na Engeland is het maandagavond de beurt aan een andere favoriet voor de eindzege van het EK. Frankrijk - de groepsgenoot van Oranje - neemt het op tegen Oostenrijk. Dit is volgens de Franse media de vermoedelijke opstelling van de Fransen.

Net als het Nederlands elftal werd ook Frankrijk de laatste week opgeschrikt met een aantal mogelijke blessuregevallen. Zo sloegen Kylian Mbappé en Theo Hernandez een training over, maar het duo is fit genoeg om te starten tegen Oostenrijk.

Ook rondom Aurélien Tchouaméni, Kingsley Coman en Adrien Rabiot is het nodige te doen. Voor Tchouaméni komt het duel met de Oostenrijkers sowieso te vroeg en Coman is een twijfelgeval, hij liep een verkoudheidsvirus op afgelopen week. Rabiot kwam tijdens de oefenduels van Frankrijk niet in actie, maar L’Équipe verwacht hem in de basis. Dat gaat ten koste van Edouardo Camavinga, aangezien Didier Deschamps ook sowieso naar N’Golo Kanté gaat grijpen, klinkt het.

Aan de rechterkant van het centrum van de verdediging krijgt William Saliba naar verluidt de voorkeur boven Ibrahima Konaté. Voorin zal toernooispits Olivier Giroud vermoedelijk op de bank beginnen. Marcus Thuram vormt samen met Mbappé en Ousmane Dembélé de aanval.

De vermoedelijke opstelling van Frankrijk: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernandez; Kanté, Rabiot ,Griezmann; Dembélé, Mbappé, Thuram.