Dit is hoe de vorige ontmoeting tussen Duitsland en Hongarije op het EK verliep

Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Duitsland en Hongarije op het EK

19 juni om 12:00

Duitsland en Hongarije staan woensdagavond in Stuttgart tegenover elkaar voor de tweede poulewedstrijd op het EK. Die Mannschaft won de eerste wedstrijd overtuigend met 5-1 van Schotland en Hongarije ging met 1-3 onderuit tegen Zwitserland. Op het vorige EK stonden beide landen ook tegenover elkaar in de poulefase. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe de vorige ontmoeting verliep.

Zo verliep Duitsland - Hongarije op het EK 2020

Op het EK 2020, dat in 2021 werd gespeeld vanwege de coronacrisis, speelden beide landen tegen elkaar in Poule F samen met Frankrijk en Portugal. Duitsland verloor het eerste groepsduel met 0-1 van Frankrijk en won met 2-4 van Portugal. Hongarije verloor zijn eerste wedstrijd van Portugal, maar verraste door in de tweede wedstrijd 1-1 te spelen tegen Frankrijk. In de laatste poulewedstrijd moesten de Hongaren winnen om nog kans te maken om door te gaan naar de achtste finales. De Duitsers waren bij een nederlaag afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Portugal - Frankrijk.

In de laatste speelronde liepen de emoties hoog op voor alle landen in de groep. Na elf minuten nam Hongarije de leiding in München via Adam Szalai en dus was Duitsland virtueel uitgeschakeld. Vlak na rust kwam Frankrijk op 1-2 tegen Portugal en hierdoor waren de Portugezen virtueel uitgeschakeld. In de 60ste minuut maakte Cristiano Ronaldo 2-2 en dus waren de Duitsers weer virtueel uitgeschakeld. In de 66ste minuut zorgde Kai Havertz voor opluchting aan Duitse zijde door de 1-1 te maken waardoor Hongarije weer virtueel was uitgeschakeld.

Twee minuten na de gelijkmaker sloeg Hongarije weer toe via András Schäfer en dus was Die Mannschaft weer virtueel uitgeschakeld. Uiteindelijk behoedde Leon Goretzka de Duitsers voor uitschakeling door in de 84ste minuut de 2-2 binnen te schieten. Hierdoor ging Duitsland als nummer 2 door naar de achtste finales en zat het EK er voor de Hongaren na drie wedstrijden op.