BILD haalt negatieve Makkelie-momenten aan in aanloop naar EK-duel van Duitsland

Makkelie fluit Duitsland woensdag en komt er niet goed vanaf in de Duitse media
17 juni om 17:44

BILD heeft wat olie op het vuur gegooid rondom de aanstelling van Danny Makkelie tijdens het duel tussen Duitsland en Hongarije. Het Duitse medium haalt een aantal voorbeelden aan waarin de Nederlandse arbiter sommige Duitse spelers of trainers heeft benadeeld.

BILD grijpt als eerst terug naar een moment van Emre Can dat plaatsvond in maart 2023. De verdediger van Borussia Dortmund stond op het veld tijdens de nederlaag in de return van de Champions League in de knock-out fase, die volgens de Duitser door een beslissing van Makkelie negatief voor zijn club uitviel. Can noemde Makkelie destijds 'arrogant'. 

In die bevindingen vond ook voormalig Duits international Matthias Sammer zich destijds. "Er is persoonlijkheid voor zulke sterrenbeelden. Makkelie is een heel, heel arrogant persoon. Als scheidsrechter heb je ook een bepaalde uitstraling", raaskalde de 56-jarige destijds.

Tot slot wijst BILD ook nog naar een onderonsje tussen de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann en Makkelie. De oefenmeester stond destijds nog aan het roer bij RB Leipzig en hij zag dat de Nederlander in het seizoen 2020/21 nog een strafschop in de Champions League aan Paris Saint-Germain gaf.  "De penalty was een grap. Zoiets op Champions League-niveau is echt triest", klonk het toen.

Het duel tussen Hongarije en Duitsland staat woensdag op het programma. Om 18.00 wordt er afgetrapt in Stuttgart.