Wijnaldum spreekt over mogelijke Feyenoord-terugkeer: 'Keuze was heel makkelijk'

Wijnaldum had wel oren naar een terugkeer bij Feyenoord
18 juni om 11:05

Georginio Wijnaldum heeft uitleg gegeven waarom een terugkeer naar Feyenoord niet doorging. De middenvelder koos voor een transfer naar Saudi-Arabië vanwege de hoge vraagprijs van Paris Saint-Germain. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

"Voor mij was de keuze heel makkelijk," vertelt Wijnaldum aan Voetbal International. "Paris Saint-Germain hield een vraagprijs aan die andere clubs niet wilden betalen. We hebben nog geprobeerd om gratis weg te komen of voor minder geld. Maar dat wilde de club absoluut niet. Dus ik had maar twee opties: naar Saoedi-Arabië gaan en weer wedstrijden spelen of bij Paris Saint-Germain blijven en een jaar níét spelen."

PSG vroeg tien miljoen euro voor Wijnaldum. Feyenoord was alleen een optie wanneer de middenvelder transfervrij kon vertrekken uit Frankrijk. "Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen," vervolgt Wijnaldum. "Maar toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten, en dan nog mijn salaris erbij: dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet."

Wijnaldum heeft niet het idee dat hij bij Al-Ettifaq aan het afbouwen is. "Ik volg de Eredivisie nu niet echt goed. Soms kijk ik een wedstrijd van Feyenoord of PSV of Ajax, maar ik weet niet welke stappen de Eredivisie als geheel heeft gemaakt. Wat het niveau in Saoedi-Arabië betreft, had ik verwacht dat het makkelijker voetballen zou zijn. Het is niet zo dat je even makkelijk gaat ballen daar."