'Ajax laat oog vallen op Rosario, die bij Nice samenwerkte met Farioli'

'Ajax laat oog vallen op Rosario, die bij Nice samenwerkte met Farioli'
18 juni om 15:31
Laatste update: 18 juni om 15:58

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Pablo Rosario. Dat meldt Voetbal International. De oud-PSV'er staat momenteel nog onder contract bij OGC Nice, waar hij samenwerkte met Francesco Farioli, de huidige coach van de Amsterdammers.

Rosario ontwikkelde zich in de afgelopen drie seizoenen tot een vaste kracht bij Nice. Farioli is zeer gecharmeerd van de middenvelder die één interland voor Oranje op zijn naam heeft staan. Rosario heeft in Zuid-Frankrijk nog een contract tot medio 2026, maar lijkt open te staan voor een terugkeer naar de Eredivisie en een hereniging met de Italiaanse coach.

Ajax heeft momenteel nog voldoende controleurs tot haar beschikking. Met Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Jordan Henderson en Benjamin Tahirovic zijn er genoeg gedadigden om die positie in te vullen. Echter lijkt het niet uitgesloten dat één of meerdere van die namen komende zomer gaan vertrekken uit Amsterdam. Rosario is bovendien multi-inzetbaar.

Rosario is geboren in Amsterdam en doorbracht een groot gedeelte van de Ajax-jeugd. Via Almere City kwam hij in 2017 bij PSV terecht. De 27-jarige speelde in totaal 138 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij vijf keer scoorde en elf assists gaf. Met PSV werd hij eenmaal landskampioen. Sinds 2021 speelt Rosario voor Nice, dat destijds zes miljoen euro voor hem neertelde. Zijn huidige marktwaarde ligt volgens Transfermarkt om en nabij de acht miljoen.