'Nog meer ontslagen dreigen bij Vitesse: club denkt aan noodsituatie'

'Nog meer ontslagen dreigen bij Vitesse: club denkt aan noodsituatie'
18 juni om 18:50
Laatste update: 18 juni om 19:02

Vitesse moet een noodscenario bedenken nu de beoogde Amerikaanse investeerder zich heeft teruggetrokken, meldt De Telegraaf. De club overweegt nog meer ontslagen.

Vitesse probeert het tekort op de begroting voor volgend seizoen te verminderen. Als dat lukt, is er minder financiële garantstelling nodig. De club heeft al eerder een grote reorganisatie doorgevoerd, maar mogelijk moeten nog meer mensen vertrekken om de kosten te dekken. De personeelskosten, waaronder die voor advocaten, zijn gestegen tot een half miljoen euro.

De club wacht op een besluit van de KNVB over uitstel voor het indienen van een sluitende begroting. Maandagavond verstreek de deadline zonder een volledige begroting. De club diende wel iets in, maar dat was niet voldoende. Vitesse moet ook nog een oplossing vinden voor de schuld van 14,3 miljoen euro aan Coley Parry. De Amerikaan en de club kwamen niet tot een regeling, wat de investeerder deed afhaken. Ondertussen wordt er koortsachtig gewerkt aan oplossingen om de licentie voor betaald voetbal te behouden. Dit zou het verder snijden in het spelersbudget kunnen betekenen, iets waar de club tot nu toe weerstand tegen bood.

Er is weinig zekerheid voor Vitesse. Een lichtpuntje is de 2,7 miljoen euro die lokale ondernemers via een stichting hebben opgehaald. Toch is dit niet genoeg om de club te redden. De toekomst van Vitesse hangt af van de bereidheid van Parry om zijn claim aan te passen. Parry's claim bevriezen kan een optie zijn, zodat er later een oplossing kan worden gevonden. Het verlies van de licentie zou ook Parry benadelen, omdat hij dan weinig terugziet van zijn investering.