Conceição loodst Portugal in blessuretijd naar de overwinning tegen Tsjechië

Portugal verslikt zich in Tsjechië
18 juni om 22:52
Laatste update: 18 juni om 22:57

Portugal is goed begonnen aan het EK 2024. In het eerste groepsduel met Tsjechië leek het lang af te stevenen op puntenverlies, maar ex-Ajacied Francisco Conceição kende een geweldige invalbeurt en schoot in blessuretijd de 2-1 tegen de touwen.

Portugal, met Cristiano Ronaldo in de basis, kwam in de beginfase van de wedstrijd geen enkel moment in de problemen. Keer op keer werd de aanval gezocht, maar de juiste eindpass ontbrak telkens. Tot echt grote kansen kwamen de Portugezen dus niet, tot ineens Ronaldo opdook in het strafschopgebied. Na een heerlijke steekpass van Bruno Fernandes stond de vedette één op één met doelman Jindrich Stanek, die ternauwernood redding kon brengen.

In de tweede helft begon Portugal weer met aanvallende intenties, maar uit het niets sloegen de Tsjechen toe. Lukas Provod knalde de eerste echte kans direct tegen de touwen: 0-1. Tsjechië kon de voorsprong echter niet lang vasthouden en zagen door een eigen doelpunt van Robin Hranac Portugal op 1-1 komen. In de slotfase werden de Tsjechen wat brutaler, maar het was Portugal dat toeslag. Francisco Conceição mocht in de slotfase invallen en sloeg in de 92e minuut van dichtbij toe: 2-1.

Ronaldo kopte vier minuten voor tijd op de paal, maar Diogo Jota knikte de rebound wel binnen. Het feestje werd gevierd, maar de VAR greep in en keurde de goal af wegens buitenspel. En dus eindigde het duel alsnog in 1-1. Zaterdagavond komt Portugal weer in actie, dan is de tegenstander Turkije.