'Onderhandelingen Vitesse lopen op niks uit, acute geldnood met grote gevolgen'

'Onderhandelingen Vitesse lopen op niks uit'
19 juni om 12:39
Laatste update: 19 juni om 12:42

De problemen zijn groot voor Vitesse nadat onderhandelingen over een potentiële overname op niets zijn uitgelopen, meldt De Telegraaf. De club uit Arnhem kan geen dekkende begroting indienen bij de KNVB en dreigt ook in acute betalingsproblemen te komen. 

Vitesse dacht het afgelopen weekend rond te komen met een investeerder: meerdere partijen meldden zich voor onderhandelingen, maar geen enkele partij wilde zich ontfermen over de claim van 14.3 miljoen euro die Coley Parry heeft geclaimd. Vanwege de stukgelopen onderhandelingen is de club volgens De Telegraaf 'weer een stap dichter bij het ravijn gekomen'. 

Algemeen directeur Edwijn Reijntjes liet dinsdagavond al in een persbericht weten dat de schok aardig groot is bij de club. 'Tot gisteren leek nagenoeg alles in kannen en kruiken en dan toch klapt het. Met name omdat de desbetreffende partij niet tot een deal komt met Coley Parry. Het is zo frustrerend dat we ook op dit moment weer zo enorm afhankelijk zijn van externe factoren.'

Inmiddels gooien beide partijen met modder en beweert Parry dat er niets waar is van het nieuws. 'De Amerikaan, die een achtergrond heeft als durfinvesteerder in private equity, zet alles op alles om zijn persoonlijke financiële schade te beperken en brengt Vitesse met zijn halsstarrige houding in steeds grotere problemen', aldus de krant.

Vitesse haalde de afgelopen maanden miljoenen euro's binnen aan crowdfunding en lokale ondernemers, maar dit geld mag pas worden ingezet wanneer de club gered is of wanneer er reëel uitzicht is op een geslaagde redding. Het geld mag niet worden gebruikt om lopende rekeningen te betalen en daarom lijkt Vitesse alsnog zwaar in de problemen te komen. 'Op korte termijn moet er een konijn uit de hoed worden getoverd om deze en volgende maand de salarissen te kunnen betalen', besluit De Telegraaf.