Officieel: NEC bevestigt terugkeer Cillessen naar La Liga

Jasper Cillessen verruilt NEC na twee jaar voor UD Las Palmas
19 juni om 13:23

Jasper Cillessen vervolgt zijn carrière in Spanje. De 35-jarige doelman vertrekt na twee seizoenen bij NEC en speelt vanaf volgend seizoen voor UD Las Palmas. Dat hebben de Nijmegenaren zojuist officieel bevestigd.

Cillessen had nog een eenjarig contract bij NEC. In de zomer van 2022 werd hij als absolute transferstunt teruggehaald naar de club waar hij op zijn twaalfde in de jeugdacademie speelde. In 2010 maakte de 65-voudig international van het Nederlands elftal er zijn debuut in het eerste. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor Ajax, FC Barcelona en Valencia.

Technisch directeur Carlos Aalbers reageert op de transfer van Cillessen. "Toen Las Palmas zich meldde en Jasper aangaf open te staan voor een transfer, wilden we daar als club aan meewerken", zegt hij op de clubwebsite. "Tegen het einde van de carrière is plezier een belangrijke voorwaarde en Jasper heeft een grote staat van dienst voor onze club. We wensen Jasper heel veel succes in Spanje en hopen dat we in de toekomst nog iets voor elkaar kunnen betekenen."