Dit moet je weten over FK Vojvodina, de tegenstander van Ajax in de Europa League

Dit moet je weten over FK Vojvodina, de tegenstander van Ajax in de Europa League
19 juni om 13:39

Ajax speelt op 25 juli thuis tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Dat is zojuist bekend geworden tijdens de loting in het Zwitserse Nyon. De return is op 1 augustus in Servië. VoetbalNieuws.nl vertelt je alles wat je moet weten over de Servische club!

FK Vojvodina, de tegenstander van Ajax in de Europa League

FK Vojvodina, ook wel bekend als Voša, is een van de oudste en meest succesvolle clubs in Servië, na Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado. De club is gevestigd in de stad Novi Sad en werd opgericht in 1914. Vojvodina heeft een rijke geschiedenis met twee landstitels in het voormalige Joegoslavië, maar is nog nooit landskampioen van Servië geworden sinds de onafhankelijkheid van het land. Afgelopen seizoen eindigde Vojvodina als vierde in de Servische competitie.

Dusan Tadic begon zijn carrière bij Ajax-tegenstander Vojvodina

Dusan Tadic, een clublegende van Ajax, begon zijn carrière bij Vojvodina. FC Groningen nam Tadic in 2010 over van de Servische club. Vojvodina staat bekend om zijn sterke jeugdopleiding die door de jaren heen veel talenten heeft voortgebracht. In het seizoen 2016/2017 speelde Vojvodina voor het laatst tegen een Nederlandse club, toen zij in de play-offs van de Europa League tegen AZ speelden.

Trainer Francesco Farioli moet met zijn team drie rondes overleven om de groepsfase te bereiken. Vojvodina was in het verleden een geduchte tegenstander in zowel binnenlandse als internationale competities. In de jaren '60 en '80 won de club het Joegoslavisch kampioenschap, en in de jaren '90 bleef Vojvodina constant in de top van de competitie eindigen.

Het stadion van FK Vojvodina

Het stadion van Vojvodina, het Karađorđe Stadion, heeft een capaciteit van ongeveer 14.800 toeschouwers. De thuisbasis van de club is een van de grootste voetbalstadions in Servië en biedt uitstekende faciliteiten voor zowel spelers als supporters.