'Premier League-terugkeer lonkt voor Maatsen, Dortmund nog steeds in de race'

'Premier League-terugkeer lonkt voor Maatsen, Dortmund nog steeds in de race'

19 juni om 14:56

Aston Villa is vastberaden om Ian Maatsen aan te trekken. De club uit Birmingham heeft de linksback van Oranje als een van hun zomertargets op het oog. Dat meldt Fabrizio Romano.

Maatsen staat momenteel onder contract bij Chelsea, maar werd in het voorbije seizoen verhuurd aan Borussia Dortmund. Chelsea probeert Jhon Durán los te wikken bij Aston Villa, maar in de onderhandelingen zou ook de naam van de Nederlander zijn gevallen.

Dortmund wil Maatsen definitief overnemen van Chelsea. De Duitse club heeft een eerste bod van 25 miljoen euro uitgebracht. Maatsen heeft echter een afkoopclausule van 35 miljoen euro, wat betekent dat verdere onderhandelingen nodig zijn. Maatsen speelde dit seizoen 38 wedstrijden voor Dortmund en stond in de basis in de Champions League-finale. Een slechte breedtepass van hem leidde echter tot de 0-2 van Real Madrid.

De 22-jarige verdediger focust zich nu op het EK 2024 in Duitsland met Oranje. Hij werd in eerste instantie niet geselecteerd, maar na blessures van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners is hij alsnog bij de selectie gehaald.