Hierom hebben Mainz en Anwar El-Ghazi een conflict in de rechtbank

Hierom hebben Mainz en Anwar El-Ghazi een conflict in de rechtbank
19 juni om 17:37

Anwar El Ghazi en zijn voormalige club Mainz 05 zijn er opnieuw niet in geslaagd om een akkoord te bereiken in de rechtbank, meldt onder meer Kicker. Woensdag vroeg de rechter hen om een onafhankelijk schikkingsvoorstel in te dienen.

Rechtszaak tussen Mainz en Anwar El-Ghazi

Mainz zette El Ghazi aan de kant nadat hij op Instagram pro-Palestijnse berichten plaatste. De club beschouwde die uitlatingen als onacceptabel. Na een mislukte bemiddelingspoging in januari werd de zaak woensdag voor de rechter besproken, maar dat leidde niet tot een oplossing.

El Ghazi eist 4,2 miljoen euro van Mainz, gebaseerd op gemiste salarissen en bonussen. Ook stelt hij dat zijn contract verlengd had moeten worden na de handhaving van Mainz. De club claimt echter 500.000 euro van El Ghazi vanwege geleden reputatieschade en wil dat hij het eerder ontvangen tekengeld terugbetaalt.

De rechter zal op 12 juli een schikkingsvoorstel doen. Tot die tijd kunnen beide partijen nog tot een overeenkomst komen. El Ghazi werd eerst geschorst, daarna weer toegelaten, maar uiteindelijk ontslagen na hernieuwde steunbetuigingen aan de Palestijnen. Mainz biedt aan dat hij transfervrij mag vertrekken als hij zijn claim laat vallen.