Wedstrijdverslag Duitsland - Hongarije

Duitsland dankt supertalent opnieuw: Hongarije ook aan de zegekar gebonden

19 juni om 19:55

Duitsland heeft ook het tweede groepsduel gewonnen en blijft daarmee de 100% score houden. In Stuttgart werd Hongarije met 2-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Jamal Musiala en Ilkay Gündogan.

Geen kind had organisator Duitsland in de openingswedstrijd aan Schotland. Die Mannschaft won met 5-1 en kon freewheelend richting het tweede groepsduel. De enige smet op de avond was de eigen goal van Antonio Rüdiger, maar verder maakte Duitsland veel indruk. Hongarije verloor met 1-3 van Zwitserland en dus hadden de Hongaren een resultaat nodig om nog mee te doen in de poule.

Het bleek ook vanaf het begin dat Hongarije meer wilde laten zien als in het duel met Zwitserland. De eerste kansen kwamen dan ook aan de kant van de ploeg van Marco Rossi. Echter gingen de pogingen niet raak en werd ook Duitsland steeds gevaarlijker. Kai Havertz kon de bal niet in het doel krijgen, maar na een fout bij het uitverdedigen was de eer wederom aan Musiala. Zijn poging trof iets wat gelukkig het doel, maar wederom tekende het supertalent van Bayern München voor een treffer. Tegen Schotland was hij verantwoordelijk voor het tweede doelpunt.

Vlak voor de rust dacht Hongarije nog gelijk te maken. Eerder kwamen de Hongaren nog goed weg toen Musiala’s poging het zijnet vond. Kort voor Danny Makkelie voor het laatst zou fluiten gaf hij nog een vrije trap. Deze werd door Dominik Szoboszlai perfect op het hoofd van Roland Sallai geponeerd, maar de middenvelder stond buitenspel. De VAR keek er nog even naar, maar ondanks andere hoeken kon de gelijkmaker niet goedgekeurd worden. Beide ploegen zochten daarmee met een 1-0 ruststand de kleedkamers op.

In de tweede helft kon Hongarije wederom niet klagen om de kansen die het kreeg. Barnabás Varga kwam zeer dichtbij, maar zijn poging vloog langs de verkeerde kant van de paal. Bij Duitsland moest het vooral komen van Musiala. Na zijn poging in het zijnet en het doelpunt probeerde de Bayern München-middenvelder het opnieuw van buiten de zestien, maar dit keer ging de bal rakelings naast.

Toch kwam Duitsland tot een opening in de Hongaarse defensie. Gündogan kon op aangeven van Maximilian Mittelstädt binnen tikken. Die Mannschaft bleef zoeken naar een gaatje en wie anders dan Toni Kroos vond deze. Zijn diepte bal op de doorgelopen linksback was perfect en de voorzet van Mittelstädt was op maat. Daarmee scoorde de aanvoerder van Duitsland zijn eerste. Normaliter is Gündogan ook van de strafschoppen, maar in het duel met Schotland liet hij het aan Havertz.

Het bleek de doodsteek voor Hongarije, want na het tweede doelpunt zakte de formatie van Rossi nog verder in. Duitsland had de bal en kon verder zoeken naar mogelijke doelpunten. Toch scoorden de Hongaren nog bijna na een fout van Manuel Neuer. Joshua Kimmich bleek nog scherp te zijn er voorkwam wederom een onnodige tegentreffer voor Die Mannschaft. Het bleek het laatste gevaarlijke moment en dus kan Duitsland met een ticket voor de laatste zestien op zak toewerken richitng het laatste groepsduel met Zwitserland.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!