Geruchtenmolen op gang in Spanje: 'Topclub volgt Bakayoko op de voet'

Johan Bakayoko op de radar bij FC Barcelona
19 juni om 23:59

Johan Bakayoko zou volgens Spaanse media in de belangstelling staan van FC Barcelona. Op het verlanglijstje voor mogelijke versterkingen prijkt de naam van de Belg van PSV. Echter is de competitie stevig.

Volgens de Spaanse journalist Gerard Romero zou Bakayoko één van de spelers zijn waar Barça komende zomer mogelijk een deal voor wil maken. Toch zou hij de nummer drie op de lijst zijn achter Nico Williams en Luis Diaz. Toch houdt de Belg nog één naam onder zich, want Assane Diao van Real Betis zou op plek vier staan.

Daarmee kan mogelijk nog een grote club zich in Eindhoven gaan melden voor de diensten van de aanvaller. Kersverse trainer van Bayern München Vincent Kompany lonkte al naar zijn diensten en ook verschillende clubs uit de Premier League zitten op het vinkentouw. Volgens zijn marktwaarde op Transfermarkt.com is Bakayoko de duurste speler in de Eredivisie met een marktwaarde van 45 miljoen euro.

De aanvaller is met België afgereisd richting Duitsland om de Rode Duivels te vertegenwoordigen op het EK. Het loopt stroef, want het eerste groepsduel ging verloren tegen Slowakije. Kort voor er een uur gespeeld was mocht de PSV'er invallen voor Orel Mangala, maar echt indruk maken kon hij niet. België speelt tegen Roemenië in het volgende groepsduel.