'Bayern wil vraagprijs De Ligt drukken en stelt ruildeal voor aan Juventus'

5 juli 2022 om 10:11

De strijd om de handtekening van Matthijs de Ligt is losgebarsten. Naast Chelsea is nu ook Bayern München in de race om de Nederlands international te contracteren. Der Rekordmeister onderzoekt of een ruildeal tot de mogelijkheid behoort.

Maandagavond wist BILD te melden dat Bayern München niet van plan is de hoofdprijs op tafel te leggen voor De Ligt. Benjamin Pavard wordt geopperd als mogelijk ruilmiddel om de transfersom voor de centrumverdediger te drukken. In het contract van de Nederlander is een ontsnappingsclausule opgenomen ter waarde van 120 miljoen euro, waar zijn marktwaarde op dit moment op tachtig miljoen euro wordt geschat.

Diverse Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, schrijven dat zowel Juventus als De Ligt de knoop over een eventuele transfer snel wil doorhakken. Deze zondag begint De Oude Dame aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De mandekker zou hebben aangegeven duidelijkheid te willen voordat de eerste training begint.

Corriere dello Sport spreekt van een 'imperium in verval' bij Juventus. Toen De Ligt in 2019 van Ajax overkwam hoopte de Italiaanse grootmacht in hem de opvolger van Giorgio Chiellini gevonden te hebben. Drie jaar later lijkt de Nederlander op weg naar de uitgang. Met de komst van Noussair Mazraoui naar Bayern, lijkt Pavard niet langer onbetwist op de rechtsbackpositie, waardoor een afscheid tot de mogelijkheden behoort.