Vermoedelijke opstelling Spanje tegen Italië op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Spanje: De la Fuente gaat niet verrassen tegen Italië

20 juni om 07:00

Spanje speelt donderdagavond haar tweede groepswedstrijd op het EK 2024La Roja neemt het in een absolute kraker op tegen Italië. Na de overtuigende 3-0 overwinning op Kroatië, wacht deze keer een veel zwaardere klus voor de tweevoudig Europees kampioen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Spanjaarden met je door!

Vermoedelijke opstelling Spanje

De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente gaat waarschijnlijk niet verrassen in zijn basisformatie. Dat betekent dat Unai Simón wederom het doel verdedigt, ondersteund door de verdediging bestaande uit Dani Carvajal, Nacho Fernández, Robin Le Normand en Marc Cucurella. Het middenveld wordt gevormd door Rodri, Fabián Ruiz en Pedri. In de aanval spelen de zestienjarige Lamine Yamal en Nico Williams op de vleugels, met Álvaro Morata als spits.

Spanje hoopt met deze opstelling opnieuw succes te boeken. Het team heeft laten zien dat het in goede vorm verkeert, mede dankzij jonge talenten zoals Pedri en Yamal. De wedstrijd tegen Italië wordt gezien als een belangrijke test. Een overwinning zou een grote stap richting groepswinst én de volgende ronde betekenen. De la Fuente benadrukte het belang van consistentie en besluit daarom geen wijzigingen aan te brengen, ondanks dat Aymeric Laporte weer fit is.

Vermoedelijke opstelling Spanje: Unai Simón; Carvajal, Nacho, Le Normand, Cucurella; Rodri, Fabián Ruiz, Pedri; Yamal, Morata, Williams.

Spanje - Italië begint donderdagavond om 21.00 uur in Gelsenkirchen. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.