Waarom de transfer van Pablo Rosario naar Ajax ook goed nieuws is voor PSV

Hierom betekent de transfer van Pablo Rosario naar Ajax ook goed nieuws voor PSV
20 juni om 09:03

Pablo Rosario staat op het punt om van OGC Nice naar Ajax te verhuizen. De aanstaande transfer brengt niet alleen Ajax voordelen, maar ook PSV profiteert financieel mee. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe dat in elkaar zit.

PSV heeft doorverkooppercentage op Rosario

PSV krijgt bij iedere transfer van Rosario een doorverkooppercentage van tweeënhalf procent. Met de verwachte transfersom van zeven miljoen euro voor Rosario, betekent dit dat PSV ongeveer 175 duizend euro ontvangt. Dat bedrag komt voort uit de overeenkomst die PSV destijds met OGC Nice sloot. Almere City FC, waar Rosario eerder speelde, krijgt één procent van de transfersom.

Hoewel de bedragen niet enorm zijn, is het voor PSV een welkome financiële meevaller. Rosario speelde tussen 2016 en 2021 bij PSV en vertrok toen naar Nice. De middenvelder, die ook als verdediger kan spelen, maakte één keer zijn opwachting in het Nederlands elftal.

De nieuwe trainer van Ajax, Francesco Farioli, ziet Rosario graag komen. Ze werkten eerder samen bij Nice, waar Farioli onder de indruk raakte van zijn veelzijdigheid. Rosario's overstap naar Ajax betekent dus niet alleen een nieuwe stap in zijn carrière, maar ook extra inkomsten voor zijn vorige clubs, PSV en Almere City FC.