'Servië dreigt het EK te verlaten als de UEFA Albanië en Kroatië niet bestraft'

Servië dreigt het EK te verlaten
20 juni om 13:00

Enkele uren voor het duel met Slovenië heeft de Servische bond gedreigd uit het Europees Kampioenschap te stappen. De voetbalbond wil dat de UEFA actie onderneemt tegen Kroatië en Albanië. Mocht dat niet gebeuren dan zullen zij vertrekken uit Duitsland.

'Slecht nieuws voor de UEFA: Servië dreigt het EK 2024 te verlaten', kopt de Spaanse krant SPORT groot over het nieuws. Om 15.00 uur trapt Servië af in het tweede duel tegen Slovenië, maar dat zou zo maar eens het laatste duel kunnen zijn. 'De Servische bond bevestigt dat het zich zal terugtrekken uit EURO 2024 als wat er tijdens Kroatië - Albanië is gebeurd, met vermeende beledigende gezang van beide fans, niet bestraft wordt.'

Het zou zelfs hoog gespeeld worden bij de Europese voetbalbond door de Serven. 'De secretaris-generaal van de Servische voetbalbond, Jovan Surbatovic, heeft een petitie ingediend bij de UEFA om zowel Kroatië als Albanië onmiddellijk te bestraffen voor het vermeende gezang, dat in de 59e minuut plaatsvond.'

Voor de Servische media zei Surbatovic: "Wat er is gebeurd is schandalig en we zullen de UEFA om sancties vragen, zelfs als dat betekent dat we niet verder kunnen spelen in de competitie." Wanneer de UEFA een beslissing zal maken is nog niet bekend. Eerder werd Servië wel al bestraft door de UEFA na het duel met Engeland.

Wat werd er gezongen tijdens Kroatië - Albanië?

Er heersen nog altijd spanningen tussen de landen uit het voormalige Joegoslavië. Zowel Albanië als Kroatië maakte deel uit van die staat en tijdens het duel op woensdagmiddag vonden de fans van beide landen elkaar in een gezongen lied op de tribune. Volgens de Servische voetbalbond werd daar gezongen over het doden van Serviërs. 'Doden, dood, dood de Serviër', klonk het mogelijk van de tribunes.