Deschamps blijft hoopvol over meespelen Mbappé tegen Oranje

Deschamps blijft hoopvol over het meespelen van Mbappé tegen Oranje

20 juni om 18:19

De Franse bondscoach Didier Deschamps blijft hoopvol over de inzetbaarheid van Kylian Mbappé vrijdag tegen Nederland. De Franse aanvaller kampt met een gebroken neus na het duel tegen Oostenrijk. De bondscoach ziet het herstel van zijn sterspeler de goede kant op gaan. 

Op de persconferentie voorafgaan aan het duel met Oranje begint Deschamps hoopvol: "Het gaat steeds beter. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kylian kan spelen."

Het herstel van de Fransman verloopt volgens geheel volgens schema. ""Gisteren (woensdag, red.) kon hij naar buiten om wat te doen, vanavond kan dat ook", zegt de Franse bondscoach daarover. "De richting die het nu op gaat, is dat hij morgen beschikbaar is. Daar zullen we alles aan doen."

Teamgenoot Antoine Griezmann werd ook gevraagd naar het herstel van Mbappé. "Het gaat erg goed met Kylian. Zijn neus is wel een beetje minder gezwollen", aldus de voetballer. "Maar we zullen op het laatste moment wachten, afhankelijk van hoe hij zich voelt. Ik weet niet of hij gaat spelen."