Vermoedelijke opstelling Frankrijk: één groot vraagteken nog onbeantwoord

Vermoedelijke opstelling Frankrijk
21 juni om 08:15

Zal Kylian Mbappé spelen, of neemt Frankrijk toch geen risico met de superster? Dat is het vraagstuk dat Didier Deschamps moet beantwoorden voor het duel met Nederland. Wat is de vermoedelijke opstelling van Les BleusVoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Tegen Oostenrijk ging het niet makkelijk voor Frankrijk. Uiteindelijk werd er wel gewonnen, maar een eigen doelpunt van oud-Ajacied Maximilian Wöber was daarvoor nodig. Grotere schrik was er om Mbappé. De aanvaller kopte op de schouder van verdediger Kevin Danso en hield daar een gebroken neus aan over. In de trainingsweek richting het treffen met Nederland ging het nergens anders over dan de neus en het masker van de aanvoerder. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk of hij zal spelen of niet.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Frankrijk?

In het openingsduel stond de verdediging van de Fransen niet geheel als een huis. Toch zal Deschamps geen veranderingen gaan doorvoeren. Bovenop het blessurenieuws van Mbappé trainden op diezelfde woensdag Theo Hernández, William Saliba en Dayot Upamecano ook niet mee. De drie lijken echter wel op tijd herstelt voor het duel met Oranje. Jules Koundé zal de linkerflank bestrijken, terwijl Mike Maignan op doel staat.

Op het middenveld is er vervolgens weer plaats voor Adrien Rabiot en N'Golo Kanté in de controlerende rol. De naar Saudi-Arabië vertrokken Kanté maakte ondanks zijn transfer als een van de weinige spelers indruk op de supporters. In de aanvallende rol op het middenveld zal wederom een plaats gereserveerd zijn voor Antoine Griezmann. Hij zal op de 'tien' positie achter de spits spelen.

Waar er nog veel vragen zijn over de spitspositie zullen de flanken hetzelfde blijven. Marcus Thuram zal van links spelen, terwijl Ousmane Dembélé de eer krijgt vanaf rechts. Het masker van Mbappé arriveerde wel op tijd, toch lijkt Deschamps eieren voor zijn geld te kiezen. De Franse bondscoach kan mogelijk wel beschikken over zijn aanvoerder vanaf de bank, maar Olivier Giroud zal in de basis starten. De 37-jarige topscorer aller tijden wint daarmee het onderlinge duel tegen Randal Kolo Muani.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernández; Kanté, Rabiot, Griezmann; Dembélé, Giroud, Thuram.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
vrijdag 21 juni 2024
Stadion
Leipzig Stadium
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Taylor