'Bayern is concreet voor Simons en denkt aan huur met enorme verplichte koopoptie'

'Groot nieuws uit Duitsland: Bayern begint aan onderhandelingen voor Simons'
21 juni om 18:12
Laatste update: 21 juni om 18:54

Bayern München is concreet voor Xavi Simons en heeft goede hoop de aanvallende middenvelder annex vleugelspeler binnen te halen, meldt de Duitse tak van Sky Sports. Der Rekordmeister hoopt een huurdeal veilig te stellen met een verplichte koopoptie van tussen de 60 en 70 miljoen euro. 

Bayern denkt dat de onderhandelingen zullen lukken, maar volgens het Duitse medium wordt dat niet eenvoudig. Paris Saint-Germain, PSV, RB Leipzig en Bayern zijn allemaal betrokken bij de deal. Max Eberl, de sportief directeur van Bayern, zou de Nederlander graag aan zijn conto willen toevoegen. 

Simons heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij RB Leipzig, maar de speler keert nog altijd in de zomer terug bij Paris Saint-Germain. De seizoenen bij PSV én Leipzig hebben gezorgd voor de interesse van meerdere topclubs. Leipzig hoopt de speler ook langer te kunnen gebruiken, maar met de tussenkomst van Bayern lijken die kansen te slinken.

De vleugelspeler was het afgelopen seizoen goed voor acht doelpunten en dertien assists in de Bundesliga. De goede prestaties van de Nederlander zorgden voor een uitnodiging voor Oranje en Simons maakte inmiddels ook al zijn minuten op het EK.