Trauner in illuster rijtje: deze drie Feyenoord-spelers scoorden op een EK

Trauner in illuster rijtje: deze drie Feyenoord-spelers scoorden op een EK

21 juni om 18:43

Gernot Trauner wist in de EK-wedstrijd tegen Polen fraai te scoren en daarmee is de verdediger pas de derde Feyenoord-speler ooit die op een EK scoort. Welke twee namen gingen de apotheker voor? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Deze Feyenoord-spelers scoorden op een EK

Trauner heeft zijn interlandgoal te pakken en slechts twee spelers die ook het shirt van Feyenoord droegen gingen de verdediger voor. Rob Witschge deed dit al eens in 1992 en Giovanni van Bronckhorst volgde zijn voorbeeld op in 2008. Het is dus de eerste keer in zestien jaar dat een speler van Feyenoord op een EK weet te scoren. Trauner kopte in de negende minuut knap binnen tegen Polen.

De aangever van het doelpunt was overig Philipp Mwene, die tussen 2021 en 2023 nog in het shirt van PSV actief was. Trauner maakte eerder al een interlandgoal voor Oostenrijk, maar deed dat voordat hij zich bij Feyenoord voegde. Bij de Rotterdammers was Trauner tot nu goed voor één treffer in 104 wedstrijden. Polen en Oostenrijk zitten allebei in de groep van Nederland op het EK, namelijk Groep D. Frankrijk completeert de groep.