Koeman wijzigt op twee plekken voor kraker tegen Fransen

Opstelling Oranje bekend: Koeman wijzigt op veel plekken voor kraker tegen Fransen

21 juni om 19:35
Laatste update: 21 juni om 20:14

De KNVB heeft de opstelling van Oranje voor het duel met Frankrijk bekendgemaakt. Bondscoach Ronald Koeman wijzigt op meerdere plekken ten opzichte van het elftal tegen het gewonnen duel met Polen. Xavi Simons verplaatst zich naar de nummer 10-positie en Joey Veerman moet plaatsmaken voor Jeremie Frimpong. 

Veerman was in de EK-voorbereiding nog goed op dreef, maar de middenvelder van PSV maakte in het eerste groepsduel met Polen geen opperbeste indruk. Koeman zet Veerman deze keer op de bank en zet Simons op de nummer 10-positie. Tijjani Reijnders schuift terug naar het middenveld met Jerdy Schouten en Frimpong komt op de rechtsbuitenpositie te staan, die door het verplaatsen van Simons vrijkomt.

De voorspelling dat Wijnaldum een basisplek zou krijgen tegen Frankrijk is daarmee uiteindelijk niet waar gebleken. Met Simons op de 10-positie heeft Oranje wel een balafjager in huis en door de positiewijziging zal Reijnders meer als verbindingspunt dienen tussen de verdediging en aanval. Nederland trapt om 21.00 uur af tegen Frankrijk. 

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Schouten, Simons; Gakpo, Memphis; Frimpong