Nederland en Frankrijk houden elkaar in evenwicht

Nederlands elftal houdt punt over aan spannende kraker tegen Frankrijk

21 juni om 22:53
Laatste update: 21 juni om 22:58

Het Nederlands elftal heeft een punt overgehouden aan het groepsduel met Frankrijk. De tweede wedstrijd op het EK in Duitsland eindigde in 0-0 en dus behoudt Oranje de koppositie in de groep.

Oranje won de eerste groepswedstrijd tegen Polen met 2-1, terwijl Frankrijk met 1-0 te sterk was voor Oostenrijk. Het Nederlands elftal begon met één nieuwe naam aan het duel met de Fransen: Jeremie Frimpong kreeg een basisplaats, wat ten koste ging van Joey Veerman. Frimpong bezorgde Oranje bijna een droomstart, nadat hij binnen de minuut opdook voor het goal van Mike Maignan. De Franse goalie kon de inzet van Frimpong nog maar net verwerken tot hoekschop, maar de toon was gezet.

In de openingsfase liet Nederland zich zien met wat kleine mogelijkheden van Cody Gakpo en Xavi Simons, maar gedurende de eerste helft kwam ook Frankrijk tot gevaar. Antoine Griezmann speelde een uitstekende wedstrijd en dook meedere malen op voor het doel van Oranje. Bart Verbruggen stond echter puik te keepen en hield zijn doel schoon met een aantal knappe reddingen.

In de tweede helft had Nederland het zwaar. Frankrijk kwam via Rabiot en wederom Griezmann tot grote mogelijkheden, maar toch was het Oranje dat het net wist te vinden. Simons knalde de bal achter Maignan en liet het Oranje-gedeelte van Leipzig ontploffen. De treffer werd echter afgekeurd omdat Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel stond. In het restant van de wedstrijd kwamen beide landen niet meer tot uitgespeelde kansen en ook supersub Wout Weghorst kwam niet tot kansen. En dus eindigde het duel in 0-0, waardoor zowel Oranje als Frankrijk na twee groepsduels op vier punten staat. Dinsdag 25 juni treft Nederland in de derde groepswedstrijd Oostenrijk.